Pilnaties vakarienė su Bordo regiono vynais

Magišką gruodžio 13 dienos penktadienį , šviečiant pilnačiai, kviečiame į senų ir įspūdingų Bordo regiono vynų degustaciją. Su vynais supažindins ir iš rūsio seną vyną trauks puikiai jums visiems pažįstamas didžiausio Prancūzijos vyno gamintojo – Les Grands Chais de France ekspertas Gintautas Jašinskas. Mes ruošiame jums 4 patiekalų pilnaties (pilnatvės) vakarienę, priderintą prie vakaro gėrimų.

Gyvenimo pilnatve vadiname būseną, kai prarandame laiko nuovoką, pamirštame visus rūpesčius, nerimą, baimes, kai jaučiamės tarsi nešami kosminės energijos srovės. Šis išgyvenimas toks nuostabus, kad nesinori net grįžti į realybę… Kuo dažniau jaučiame gyvenimo pilnatvę, tuo mažiau gyvenimiškosios energijos iššvaistome veltui ir daugiau patiriame džiaugsmo. Pasak psichologo Mihalo Čiksentmihalio (Mihaly Csikszentmihalyi), to galima išmokti.

Vakaro gėrimų degustacinė programa:
Chāteau Saint-Robert Cuvée Poncet-Deville Graves AOP blanc 2011
Iš karto griebiame jautį už ragų patiekdami brandų baltą sausą vyną iš geriausios tokio Bordo vyno gamybos vietos. Brandus Bordo baltasis šiais laikais… yra retenybė, nes rūsiai užpildomi raudonuoju vynu, o net tikrai to vertam baltos spalvos vynui vietos nelieka!
Tai vien tik iš Sémillon derliaus gamintas vynas, jam skirtos uogos skinamos tik iš 4 hektarų ploto. Net dešimties mėnesių trukmės fermentacija bei brandinimas naujose ir naudotose statinėse suteikia tvirtumo, tad išlaikymas tik pagerino šį vyną.

Chāteau Saint-Robert Cuvée Poncet-Deville Graves AOP rouge 2009 en magnum
Didelės talpos butelyje pilies rūsiuose visą laiką išlaikytas vynas tik dabar įžengiąs į brandą. Jo gamybai derlius skintas iš seniausiais Merlot ir Cabernet Sauvignon vynmedžiais apsodinto ploto. Po fermentacijos vynas ilgiau nei metus praleidžia visiškai naujose statinėse. Šis legendinio 2009 metų derliaus raudonasis savaime yra priežastis ateiti ir jo paragauti!

Chāteau Haut-Bergey Pessac – Léognan AOP rouge 2003
Šiuo vynu amžiaus kartelę pakeliame dar aukščiau, juolab tai dar vienas legendinis praėjusio dešimtmečio derlius, davęs suprantamą, kvapų vyną.
Šis vynas neįprastas vien savo įvairialype sudėtimi: Merlot noir 40%, Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc, 7%, Petit Verdot 10% ir Malbec 3%. Uogos augintos biodinaminiu būdu, visi gamybos etapai atlikti naudojant vien rankų darbą. Vynas naujose ir naudotose statinėse brandintas 16 mėnesių, beveik visą laiką buteliai buvo „gimtojoje“ pilyje.

Chāteau Bordenave Sauternes AOP 2003
Vakaro desertui – tikras desertinis vynas. Desertas tai ne vien tik burnai, bet ir retų vynų medžiotojams, nes šios pilies vynuogynai yra vos 4 ha ploto. Vien tik Sémillon derliaus vynas rankomis skintas tik po kilniojo pelėsio pasirodymo. Šis vynas tik dabar pradedąs rodyti savo brandžias natas!!!

Kaina 45 Eur/asm. (4 vynai ir 4 patiekalų vakaro meniu). Būtina išankstinė rezervacija.
BILIETAI INTERNETU: https://bordo-vynai.eventon.lt
 
Daugiau informacijos: +370 698 54099, hotel@perkuno-namai.lt www.perkuno-namai.lt