Pilnaties vakarienė su Bordo regiono vynais

Magišką gruodžio 13 dienos penktadienį , šviečiant pilnačiai, kviečiame į senų ir įspūdingų Bordo regiono vynų degustaciją. Su vynais supažindins ir iš rūsio seną vyną trauks puikiai jums visiems pažįstamas didžiausio Prancūzijos vyno gamintojo – Les Grands Chais de France ekspertas Gintautas Jašinskas. Mes ruošiame jums 4 patiekalų pilnaties (pilnatvės) vakarienę, priderintą prie vakaro gėrimų.

Gyvenimo pilnatve vadiname būseną, kai prarandame laiko nuovoką, pamirštame visus rūpesčius, nerimą, baimes, kai jaučiamės tarsi nešami kosminės energijos srovės. Šis išgyvenimas toks nuostabus, kad nesinori net grįžti į realybę… Kuo dažniau jaučiame gyvenimo pilnatvę, tuo mažiau gyvenimiškosios energijos iššvaistome veltui ir daugiau patiriame džiaugsmo. Pasak psichologo Mihalo Čiksentmihalio (Mihaly Csikszentmihalyi), to galima išmokti.

Vakaro gėrimų degustacinė programa:
Chāteau Saint-Robert Cuvée Poncet-Deville Graves AOP blanc 2011
Iš karto griebiame jautį už ragų patiekdami brandų baltą sausą vyną iš geriausios tokio Bordo vyno gamybos vietos. Brandus Bordo baltasis šiais laikais… yra retenybė, nes rūsiai užpildomi raudonuoju vynu, o net tikrai to vertam baltos spalvos vynui vietos nelieka!
Tai vien tik iš Sémillon derliaus gamintas vynas, jam skirtos uogos skinamos tik iš 4 hektarų ploto. Net dešimties mėnesių trukmės fermentacija bei brandinimas naujose ir naudotose statinėse suteikia tvirtumo, tad išlaikymas tik pagerino šį vyną.

Chāteau Saint-Robert Cuvée Poncet-Deville Graves AOP rouge 2009 en magnum
Didelės talpos butelyje pilies rūsiuose visą laiką išlaikytas vynas tik dabar įžengiąs į brandą. Jo gamybai derlius skintas iš seniausiais Merlot ir Cabernet Sauvignon vynmedžiais apsodinto ploto. Po fermentacijos vynas ilgiau nei metus praleidžia visiškai naujose statinėse. Šis legendinio 2009 metų derliaus raudonasis savaime yra priežastis ateiti ir jo paragauti!

Chāteau Haut-Bergey Pessac – Léognan AOP rouge 2003
Šiuo vynu amžiaus kartelę pakeliame dar aukščiau, juolab tai dar vienas legendinis praėjusio dešimtmečio derlius, davęs suprantamą, kvapų vyną.
Šis vynas neįprastas vien savo įvairialype sudėtimi: Merlot noir 40%, Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc, 7%, Petit Verdot 10% ir Malbec 3%. Uogos augintos biodinaminiu būdu, visi gamybos etapai atlikti naudojant vien rankų darbą. Vynas naujose ir naudotose statinėse brandintas 16 mėnesių, beveik visą laiką buteliai buvo „gimtojoje“ pilyje.

Chāteau Bordenave Sauternes AOP 2003
Vakaro desertui – tikras desertinis vynas. Desertas tai ne vien tik burnai, bet ir retų vynų medžiotojams, nes šios pilies vynuogynai yra vos 4 ha ploto. Vien tik Sémillon derliaus vynas rankomis skintas tik po kilniojo pelėsio pasirodymo. Šis vynas tik dabar pradedąs rodyti savo brandžias natas!!!

Kaina 45 Eur/asm. (4 vynai ir 4 patiekalų vakaro meniu). Būtina išankstinė rezervacija.
BILIETAI INTERNETU: https://bordo-vynai.eventon.lt
 
Daugiau informacijos: +370 698 54099, hotel@perkuno-namai.lt www.perkuno-namai.lt
 
 

Božolė vyno ringas

Lapkričio 22 d. 19:00 val.

Po trečiojo lapkričio ketvirtadienio tradiciškai kviečiame į jauno Božolė vyno šventę „Perkūno namuose“! Kartu su Gintautu Jašinsku ragausime ir vertinsime, kaip šiemet vyndariams pavyko pagaminti pirmąjį šių metų derliaus vyną, diskutuosime, kokie metai buvo vynuogėms ir vynui, kokius skonius šių metų klimato sąlygos jiems suteikė. Jums pasiūlysime net 4 skirtingus Božolė vynus ir išrinksime vakaro vyną nugalėtoją. Na, o virtuvės meistrai Jūsų lauks su gardžia 4 patiekalų vakariene, priderinta prie vakaro gėrimų. Vakaro metu skambės Manto improvizacijos akordeonu.

Bozole meniu 2019
Bozole meniu 2019

Vakaro kaina 39 Eur/asm. (4 vynai ir 4 patiekalų vakaro meniu).

Būtina išankstinė rezervacija. +370 698 54099, hotel@perkuno-namai.lt www.perkuno-namai.lt arba internetu https://bozole-ringas.eventon.lt

 

Austrių puota

AUSTRIŲ PUOTA
….ir gražiausios smuiko melodijos

Austrių festivalio inicijuota vakarienė vyks lapkričio 15 d. 19:00 val.

TUZINAS AUSTRIŲ (6 rūšys po 2 vnt.)                                        42.00

1/2 TUZINO AUSTRIŲ (6 rūšys po 1 vnt.)                                    22.00

austrės tiekiamos su citrinomis ir „Mignonette“ padažu)

 

KLASIKINĖS

Creuses de BRETAGNE 2 (80g), Prancūzija, Bretanė

Tai tikrosios europinės austrės, kurios yra plokštesnės. Tvirtos, mėsingos, sūroko, truputį joduoto skonio austrės, turinčios turtingą saldoką poskonį.

Creuses IRELAND G (80 – 100 g), Airija

Auga įlankoje, apsuptoje didžiųjų kalnų. Tirpstančio sniego ir lietaus vanduo daro vandenį minkštesniu ir sukuria puikią aplinką austrių augimui. Jos yra minkštos, saldžios ir gaivinančios.

Creuses 2 (80 – 100g), Olandija

Klasikines apvalios austrės auginamos nuo 1860 metu. Auginamos skaidriuose ir giliuose šiaurės Olandijos vandenyse. Tai pagrindinė Olandijos vandenyse auginamų austrių rūšis.

YPATINGOS – (SP – spéciale)

Daug minkštesnės, išskirtnio aromato, didesnio svorio. 5-6 mėn auginamos jūroje arba 2-3 mėn baseinuose, 4 – 5 austrės viename kv. metre.

Creuses SP TSARSKAYA 2 (80 – 120 g), Prancūzija, Bretanė, Kankalės miestas

Pavadinimas kilęs iš Rusijos karaliaus laikų. Šios austrės buvo skirtos labai svarbiems asmenims, tiekiamos su ikrais ir degtine. Jos turi stiprų, kreminį ir mėsingą skonį, auginamos tik Prancūzijoje Kankalo regione.

Creuses SP ISTRENN  2 (80 – 100 g), Prancūzija, Normandija

Išskirtinio, sūraus skonio austrė, visą savo augimo laiką praleidusi atvirose Mont Saint Michel įlankos vandenyse.

Creuses SP UMAMI 3 (60 – 80 g), Olandija

Umami austrė – jūros triufelis! Austrių mėgėjai žino 4 pagrindinius skonius: saldus,sūrus, rūgštus ir kartus. Umami austrės yra penkto skonio – umami. Šios austrės yra saldaus, sūraus skonio ir šiaip pilnos netikėtų poskonių.

 

ŠAMPANAS, PUTOJANTIS VYNAS 

                                                                                                               375 ml          750 ml

Moët & Chandon Brut Imperial Champagne A.C.                                                  70.00 €

Moutard Brut Cuvée des 6 Cépages Vintage Brut Champagne                           70.00 €

Moutard Grande Cuvée Brut Champagne                                        29.00 €          50.00 €

Moutard Grande Cuvée Brut Champagne (taurė)                           150 ml           10.00 €

Botter Prosecco Spumante D.O.C(taurė)                                       150 ml             5.00 €

Daugiau informacijos: +370 698 54099, restaurant@perkuno-namai.lt
Biletus galite įsigyti internetu: https://austriu-puota.eventon.lt

 

Mokslo ir žinių diena

Rugsėjis beldžiasi į duris, tačiau saulytė vis dar šildo karštais savo spinduliais. Tad kviečiame paminėti mokslo ir žinių dieną mūsų lauko terasose rugsėjo 1 ir 2 d. Labai lauksime visų su artimaisiais ir draugais!

Tik su išankstine rezervacija +370 698 54099 arba internetuhttp://bit.do/eVJe5

 

Skambantis sodelis

Labai džiaugiamės pradėdami dar vieną sodelio sezoną! Čia vėl rūksta grill dūmelis ir kiekvieną ketvirtadienį skamba gyva muzika. Puikus pasirinkimas jaukiam vakarui su draugais ar artimaisiais pabūti gamtos apsuptyje!
Šiais metais sodelyje pradedame naują vasaros projektą – ketvirtadieniais sodelyje svečiuosis grilio šefai, kurie Jūsų akivaizdoje ruoš naujus ir ypatingus grill patiekalus.

Grill šefas Nerijus šį ketvirtadienį siūlo:

Afrikinio šamo filė kepta ant grotelių
šalotiniai svogūnai, salierai, morkos, kalafiorai, garstyčių padažas, ryžiai

Grilled African catfish fillet
shallots, celery, carrots, cauliflower, mustard sauce, rice

 

Kiaulienos šonkauliukai
cukinija, paprika, pievagrybiai, vynuoginiai pomidorai, bulvės, BBQ padažas

Pork ribs
zucchini, paprika, mushrooms, grape tomatoes, potatoes, BBQ sauce

Staliukų rezervacija: +370 698 54099 arba internetu.

 
🌿 VASAROS PROGRAMA 🌿
Gegužės 30 d. DuoViola – smuikų duetas
Birželio 6 d. Manto improvizacijos akordeonu
Birželio 13 d. Seržas on sax
Birželio 20 d. Austėja-Marija&Vytis (vokalas ir gitara)
Birželio 27 d. Smuiko garsai su Jurgita
Liepos 4 d. Pianino vakaras su Kęstučiu Paulaičiu
Liepos 11 d. Tadas ir jo gitara
Liepos 18 d. DuoViola – smuikai
Liepos 25 d. Manto improvizacijos akordeonu
Rugpjūčio 1 d. Karinos vokalinis vakaras
Rugpjūčio 8 d. Tadas ir jo gitara
Rugpjūčio 22 d. Austėja-Marija&Vytis (vokalas ir gitara)
Rugpjūčio 29 d. Seržas on sax